6 gezonde hapjes voor na de iftar
6 gezonde hapjes voor na de iftar
Ken je dat die lekkere trek na de iftar? Het liefst grijp je naar een lekker sappig stuk baklava of een overheerlijke chebakia. Beiden heerlijk om te eten, maar helaas niet zo gezond. Wil je op een gezond manier die lekkere trek stillen? Lees dan verder wij delen 6 recepten voor een gezonde snack na de iftar.1.Dadelballetjes
- Verwerk alle ingrediënten (behalve de kokosrasp) in de keukenmachine tot er een grote bal ontstaat.
- Hier draai je met je handen kleinere balletjes van.
- Vervolgens strooi je kokosrasp over de balletjes heen en bewaar je ze in de koelkast.
- Na ongeveer een uur kan je er heerlijk van genieten!
2.Gezouten cashewnoten
Gezouten cashewnoten zijn erg lekker. Echter, de cashewnoten van de supermarkt bevatten vaak veel te veel zout en olie. Een goede oplossing is de cashewnoten zelf in de oven te roosteren. Op deze manier kan je heel goed in de gaten houden hoeveel olie je wil toevoegen aan de noten en hoeveel zout. Verantwoord snacken dus! Wist je trouwens dat olie toevoegen eigenlijk helemaal niet nodig is? De cashewnoten bevatten zelf al meer dan genoeg olie. Dit kan je natuurlijk met veel meer noten doen, denk bijvoorbeeld aan geroosterde amandelen. Ingrediënten: 200 gram cashewnoten Zout Evt. wat olijfolie Bereiding:- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Verspreid de cashewnoten over een bakplaat en zorg daarbij dat de cashewnoten niet op elkaar liggen.
- Als de oven goed verwarmd is plaats je de bakplaat in de oven.
- Na 7 minuten keer je de cashewnoten om.
3.Gevulde dadels
Zelfs iets simpels als gevulde dadels kan heerlijk zijn na de iftar. Jij bent tevreden omdat je iets zoets hebt gegeten, en je lichaam ook omdat het heerlijk voedzaam was. Gevulde dadels kunnen op veel manieren worden bereid. Je kan ze bijvoorbeeld openen en vullen met een halve walnoot, maar je kan ze ook vullen met bijvoorbeeld pindakaas. Sommigen vinden het zelfs lekker met bijvoorbeeld roomkaas of smeerkaas! 4.Volkoren crackers met zelfgemaakte frambozenjam
Jam, wie lust het niet? Helaas bevat de jam uit de supermarkt vaak veel suiker en soms ook andere extra toevoegingen. Wist je dat jam maken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn? Ingrediënten: 250 gram frambozen (vers of diepvries) 2 el arrowroot poeder (verkrijgbaar bij de Albert Heijn) 1/2 tl vanillepoeder (optioneel) 1 eetlepel honing Bereiding:- Combineer de frambozen en vanille in een steelpan en hou het vuur laag
- Kook de frambozen zachtjes en vergeet niet af en toe te roeren. Na ongeveer 10 minuten zullen de frambozen volledig zijn gekookt. Dan haal je de pan direct van het vuur.
- Meng de arrowroot met 2 eetlepels water tot een papje
- Schenk dit al roerend bij de frambozen. Dit zal ervoor zorgen dat de frambozen een geleiachtige structuur krijgen.
- Verdeel de jam over 2 potjes en bewaar het in de koelkast of vriezer
-
Fruitsalade
-
Rauwkost met een zelfgemaakte hummus
- Spoel de kikkererwten af onder water en laat deze uitlekken. Pers de citroen en snij de knoflook fijn.
- Meng alle ingrediënten glad met een staafmixer, blender of keukenmachine.
- Bestrooi de hummus met paprikapoeder en olijfolie.