Hijama helpt bij Migraine

Hijama helpt bij Migraine

Een klacht die wij vaak voorbij zien komen in onze kliniek is migraine. Hoofdpijn en migraine staan in onze top 3 van meest behandelde klachten. Migraine kan men dusdanig uit het veld slaan dat zij niet meer deel kunnen nemen aan het dagelijks leven. Dit heeft een behoorlijke impact als de aanvallen frequent zijn en lang aanhouden. Migraine is een van de meest voorkomende vormen van hoofdpijn. Meer dan 10% van de Nederlandse bevolking heeft jaarlijks last van migraine aanvallen. Gemiddeld komen de aanvallen twee keer per maand voor.

Kenmerken migraine

In de meest typische vorm wordt migraine gekenmerkt door:
  • Aanvallen van hoofdpijn met een duur van 3 uur tot 4 dagen
  • Heftige bonzende en eenzijdige hoofdpijn die heftiger wordt bij inspanning
  • Bijverschijnselen zoals: braken, misselijkheid, diarree en overgevoeligheid voor licht en geluid.
Migrainepatiënten zijn extra gevoelig voor bepaalde prikkels. Deze prikkels kunnen een migraineaanval uitlokken. Deze gevoeligheid voor prikkels is deels erfelijk bepaald. Daarom zie je vaak dat migraine in bepaalde families meer voorkomt dan in andere.

Migraine in fasen

Migraine komt meestal voor in verschillende fasen. Deze kan je opsplitsen in vier verschillende fasen.
  1. Waarschuwingsfase
Sommige migrainepatiënten voelen een migraineaanval van te voren aankomen. Ze ervaren bijvoorbeeld stemmingsveranderingen, overgevoeligheid voor prikkels (lawaai, geuren en licht) en een vals hongergevoel. Soms ervaart men ook een verstoorde slaap.
  1. Aurafase
De aurafase is een fase die niet bij alle migrainepatiënten voorkomt. Meestal duurt deze fase maximaal een uur. Tijdens deze fase wordt een verstoord gezichtsveld ervaren, men gaat sterretjes, lichtjes of flitsen zien. Een volledige uitval van het gezichtsveld komt in deze fase ook voor. Tevens komen er soms tintelingen voor in een arm, been of gezicht.
  1. Hoofdpijnfase
Het hoogtepunt van deze fasen uit zich uiteraard in de hoofdpijnfase. Deze fase kan 3 tot 4 dagen duren.  Bijverschijnselen zijn soms misselijkheid, braken en overgevoeligheid voor licht en geluid.
  1. Herstelfase
Na de migraineaanval voelen sommigen zich vermoeid, zijn licht geprikkeld en ervaren een leeg gevoel. Dit kan enkele dagen aanhouden.

Wat kun je zelf doen?

Vaak merken migrainepatiënten dat bepaalde voedingsmiddelen een aanval kunnen uitlokken. Denk bijvoorbeeld aan koffie en chocolade. Los van bepaalde ‘triggerfoods’ is het bij migraine, net als bij vele andere ziektes, belangrijk een gezond en gevarieerd voedingspatroon aan te houden. Zorg tevens voor voldoende ontspanning en overbelast jezelf niet. Op onze website kun je tevens een blog vinden met tips om van migraine af te komen. Anderen komen er helaas niet achter wat de oorzaak is van hun klachten.

Migraine en Hijama

Naast het aanpassen van je voedingspatroon is Hijama een methode die zich meermaals heeft bewezen bij verschillende vormen van hoofdpijn. Vaak merkt men na 2 of 3 keer Hijama een aanzienlijke verlichting van de klachten en in sommige gevallen verdwijnen de klachten dan al volledig. Wel adviseren wij mensen altijd vier behandelingen uit te voeren, voor een blijvend resultaat. Hijama stimuleert de doorbloeding in het lichaam en heft blokkades op. Wanneer de cups worden teruggeplaatst op het lichaam wordt het zelf herstellend vermogen gestimuleerd. Bij de behandeling van migraine plaatsen wij 2 cups achter de oren. Bij de behandeling van hoofdpijn plaatsen wij de cups in de nek. Soms denkt men onterecht dat bij de behandeling voor hoofdpijn en/of migraine de cups op het hoofd noodzakelijk zijn. Dit is echter niet nodig, dus laat je niet afschrikken. Heb jij last van migraine, hoofdpijn of andere klachten? Wacht dan niet te lang en maak snel een afspraak voor een behandeling. Ervaar zelf of Hijama de oplossing is voor jouw klachten. Je kan makkelijk en snel online een afspraak inplannen: www.hijama.mijndiad.nl/afspraak-maken Natuurlijk mag je ons ook telefonisch benaderen of een WhatsApp bericht sturen.