Blog

Hijama

cupping en de oudheid

Hoe werkt Hijama?

De fysiologische processen achter Hijama volgens de Taibah theorie.

Wet cupping is een simpele en voordelige geneeswijze, waar nog gebrek aan wetenschappelijk bewijs aan is. Middels Hijama zijn mensen van verschillende ziektes genezen die allemaal een andere etiologie en pathogenese hebben. Denk aan reumatoïde artritis, hypertensie (hoge bloeddruk) en migraine. Lees meer

Blauwe plekken na Hijama en wat ze betekenen

Blauwe plekken na Hijama en wat ze betekenen

Na het plaatsen van de cups heb ik altijd even tijd om een gesprekje aan te gaan met de cliënt. Het is een moment dat je als therapeut niet zo veel meer kan doen dan wachten totdat de cups hun werk hebben gedaan.

Is het bloed dik en veel?

Vaak krijg ik dan de vraag, kan je wat zien aan het bloed? Is het dik of veel? En keer op keer moet ik uitleggen dat ik daar als therapeut helemaal niet op let, maar wel op andere zaken.

Lees meer

Doet Hijama pijn?

Doet Hijama pijn?

 

Licht gespannen kwam zij de behandelkamer inlopen, je zag aan haar dat ze nog niet helemaal op haar gemak was. Een beetje angstig keek zij mij aan en zei dat het haar eerste keer was en dat ze erg zenuwachtig is voor haar behandeling. Ik probeerde haar gerust te stellen met een glimlach, maar dat lukte nog niet echt…

Na een korte pauze vroeg ze: doet Hijama pijn?

Aah, daar kwam de aap uit de mauw. Weer liet ik mijn glimlach zien en legde haar rustig uit hoe het voelt om een Hijama behandeling te ondergaan. Langzaamaan zag ik haar ontspannen en ze kon ook weer glimlachen.

Herken jij jezelf hier ook in en zorgt dit er zelfs voor dat je geen Hijama durft te doen? Lees dan verder om te weten hoe Hijama voelt en of de krasjes pijnlijk zijn.

  Lees meer

Welke sportactiviteiten kan ik thuis doen met mijn kinderen_

Welke sportactiviteiten kan ik thuis doen met mijn kinderen?

Welke sportactiviteiten kan ik thuis doen met mijn kinderen?

 

Bewegen is soms lastig, vooral in de tijden van corona is het soms moeilijk voldoende lichaamsbeweging te krijgen. Lichaamsbeweging is echter essentieel voor onze gezondheid. Dit geldt voor zowel kinderen als volwassenen. Wist je dat kinderen tussen de 4 en de 18 jaar gemiddeld 1 uur per dag matig intensief moeten bewegen? En wel 3 keer per week spier -en botversterkende activiteiten moet doen?

 

In deze blog delen wij tips met jullie om lekker te gaan sporten met kinderen. Je hoeft er niet eens de deur voor uit!

Lekker met je kind samen sporten. De speeltuin is leuk, maar samen iets doen is soms nog veel leuker.

Lees meer

Ramadaan is voorbij, wat nu

Ramadaan is voorbij, wat nu?

Ramadaan is voorbij, wat nu?

Onlangs hebben wij afscheid moeten nemen van de meest bijzondere maand van dit jaar, de maand Ramadaan. Nu deze prachtige maand voorbij is stellen velen zich de vraag, hoe houden we onze goede gewoontes ook vol na de ramadan?

 

In vergelijking met voorgaande jaren was deze ramadaan heel anders. We hadden geen taraweeh in de moskee, geen gezamenlijke iftaar, vaak zelfs geen jumuah. Als moslim is het altijd belangrijk ons te richten op het positieve van zaken die ons overkomen. Zo ook met deze ramadan, we hebben er namelijk heel veel tijd voor teruggekregen. Zo waren velen van ons noodgedwongen thuis van werk. Het heeft ons de kans gegeven goed na te denken over het leven en wat nou echt belangrijk is. Als het goed is heeft deze prachtige maand mooie veranderingen teweeggebracht in ons doen en laten. Maar hoe houden we dit vol?

Lees meer

4 belangrijke adviezen tegen vermoeidheid

4 belangrijke adviezen tegen vermoeidheid

Zij vertelde mij dat wanneer haar wekker ging ze zich nog zwaar vermoeid voelde. Enkel op karakter wist zij zichzelf uit bed te loodsen, haar lichaam voelde zwaar en loom aan en met haar hoofd was zij er ook niet helemaal bij. Zij vroeg mij hoe dit kon en wat zij ertegen kon doen.

Ze ging een traject van 4 behandelingen in en gaandeweg werden haar klachten steeds minder. Je zag haar echt opbloeien tijdens het proces, geweldig om te zien. Lees hieronder enkele tips die zij kreeg en goed opvolgde. Lees meer

6 gezonde hapjes voor na de iftaar

6 gezonde hapjes voor na de iftar

6 gezonde hapjes voor na de iftar

 

Ken je dat die lekkere trek na de iftar? Het liefst grijp je naar een lekker sappig stuk baklava of een overheerlijke chebakia. Beiden heerlijk om te eten, maar helaas niet zo gezond. Wil je op een gezond manier die lekkere trek stillen? Lees dan verder wij delen 6 recepten voor een gezonde snack na de iftar.

Lees meer

Ramadaan

5 tips voor het balanceren van werk, familie en spirituele verplichtingen tijdens de Ramadaan

5 tips voor het balanceren van werk, familie en spirituele verplichtingen tijdens de Ramadaan

 

Thuiswerken en productiviteit gaan vaak niet hand in hand. Het brengt een zeer grote uitdaging met zich mee. Door de dag heen is er thuis heel veel te doen. Velen hebben kinderen, het huishouden, koken en soms zelfs een studie als verplichting. We willen graag een balans creëren in ons leven maar soms is het moeilijk je hieraan vast te houden. Nu de Ramadaan begonnen is brengt dit nog meer verantwoordelijkheid met zich mee.

‘O jullie die geloven, het vasten is jullie verplicht zoals het ook verplicht was voor hen voor jullie, hopelijk zullen jullie Allah vrezen.’(2:183)

Tijdens deze gezegende maand zijn Moslims over de hele wereld bezig met aanbidding van Allah (Ibaadah). We houden ons bezig met vasten en zijn op zoek naar de genade en vergeving van Allah. De sleutel tot het behoudt van een goed werkschema en tegelijkertijd het uitvoeren van je religieuze verplichtingen is voorbereiding. Hierbij delen wij 5 tips met jullie om de drukke Ummah en hun families voor te bereiden op een productieve en succesvolle maand.

Lees meer

5 tips voor een geslaagde ramadan

5 tips voor een geslaagde Ramadan

5 tips voor een geslaagde Ramadan

Ramadan de maand van de Koran, de maand van bezinning en vasten. Elk jaar staan wij tijdens de Ramadan stil bij de openbaring van de Koran aan onze geliefde profeet Muhammad vrede zij met hem. Tijdens deze maand besteden wij veel tijd aan het lezen van de Koran en het bestuderen ervan. Waarom doen wij dit jaarlijks keer op keer?

Lees meer

Hijama Helpt bij Migraine

Hijama helpt bij Migraine

Hijama helpt bij Migraine

Een klacht die wij vaak voorbij zien komen in onze kliniek is migraine. Hoofdpijn en migraine staan in onze top 3 van meest behandelde klachten. Migraine kan men dusdanig uit het veld slaan dat zij niet meer deel kunnen nemen aan het dagelijks leven. Dit heeft een behoorlijke impact als de aanvallen frequent zijn en lang aanhouden.

Migraine is een van de meest voorkomende vormen van hoofdpijn. Meer dan 10% van de Nederlandse bevolking heeft jaarlijks last van migraine aanvallen. Gemiddeld komen de aanvallen twee keer per maand voor. Lees meer

cupping en de oudheid

Hoe werkt Hijama?

De fysiologische processen achter Hijama volgens de Taibah theorie. Wet cupping is een simpele en voordelige geneeswijze, …

Blauwe plekken na Hijama en wat ze betekenen

Sommige mensen zien de hijama cupping plekjes aan als blauwe plek. Het is echter fout om de plek te zien als een blauwe …

Doet Hijama pijn?

Doet Hijama pijn?   Licht gespannen kwam zij de behandelkamer inlopen, je zag aan haar dat ze nog niet helemaal op haar …