Hijama Kliniek heeft 4,8 ★★★★★ op Google Reviews

Over ons

Eigenaar Oussama Aabbad

Het begon allemaal in 2012 in het oude schoolgebouw op de Batjanstraat in de Indische buurt. Hier heeft bekeerlinge Aïsha, samen met schoonzoon Abdulmalik Baldew de eerste stappen gezet in het professionaliseren van hijama in Amsterdam. Toen de twee dochters van Aïsha zich ook aansloten bij het team, was het familiebedrijf een feit.

In 2016 besloot het team een professionele praktijk neer te zetten in Watergraafsmeer, dezelfde locatie waar nu de praktijk zit. Hier is tot 2023 het cliëntenbestand uitgegroeid tot maar liefst twaalfduizend. Ondertussen werd het team een dagje ouder en ontstond de intentie om de praktijk over te dragen. Zodoende kwam Oussama Aabbad in de picture als mogelijke nieuwe eigenaar.

Hijama kliniek helpt meer dan 16.000 cliënten

Oussama was al ruim drie jaar actief als 'Hijamakoerier' en behandelde professionele atleten op locatie en aan sportscholen. In deze periode bouwde hij de ervaring en expertise in hijama en documenteerde hij statistieken en rapportages van behandelingen. Zodoende ontstond een vrij duidelijk beeld van hoe bepaalde klachten en ziektebeelden reageerden op hijama. Di was zeer waardevolle informatie om uiteindelijk Hijamakliniek en hijama in het algemeen naar een hoger niveau te brengen.  De praktijk telt inmiddels meer dan zestienduizend cliënten en een team van tien medewerkers. Medewerkers worden intern opgeleid om aanvullende kennis over hijama, voeding en diëtiek, bewegingsapparaat en leefstijl over te dragen aan cliënten. Het doel? Hijama een begrip maken in Nederland en wellicht daarbuiten en de therapie en sunnah op de best mogelijke manier uitvoeren en naar buiten brengen. Kortom een ware brand in hijama worden!

Wil je meer weten?