Gezondheid
buro@succesvol-ondernemen.nl
Gezondheid
04/17/2020
3 min
0

5 tips voor een geslaagde Ramadan

04/17/2020
3 min
0

5 tips voor een geslaagde Ramadan

Ramadan de maand van de Koran, de maand van bezinning en vasten. Elk jaar staan wij tijdens de Ramadan stil bij de openbaring van de Koran aan onze geliefde profeet Muhammad vrede zij met hem. Tijdens deze maand besteden wij veel tijd aan het lezen van de Koran en het bestuderen ervan. Waarom doen wij dit jaarlijks keer op keer? De Koran is het boek van Allah, onze schepper en een leiding voor de mensheid. Elk jaar zijn wij weer een stapje verder op ons levenspad en om dan stil te staan hierbij met behulp van het boek van Allah, komen wij een stukje verder in onze Imaan (geloof) en Hikma (wijsheid). Middels de Koran kunnen wij groeien tijdens de Ramadan, niet in omvang 😉 maar spiritueel. Wil jij deze Ramadan alles eruit halen wat erin zit? Wil jij je deze maand voor de volle 100% focussen op het hoogste doel waarvoor jij geschapen bent, te weten de aanbidding van jouw schepper. Stel zelf dan enkele doelen voor de maand Ramadan, wij geven je middels deze blog enkele tips.
  1. Start met de juiste intentie

De beste voorbereiding op de maand Ramadan is het hebben van een juiste intentie. De Profeet vrede zij met hem leerde ons dat alle daden beoordeeld worden op de intentie. Laten we als intentie stellen dat wij deze maand enkel zullen vasten voor onze schepper, dat wij sterker willen worden, onze heer meer en beter zullen aanbidden, en meer ons best zullen doen voor zijn zaak en de gemeenschap. Laten we deze maand constant onze intentie controleren en bijstellen waar nodig is.
  1. Blijf gemotiveerd en geïnspireerd

Een goed begin is het halve werk. Even belangrijk als een sterke start is dat we dit niveau van enthousiasme en doorzettingsvermogen de hele maand volhouden. Blijf gemotiveerd, luister lezingen en probeer consequent te zijn in jouw mate van aanbidding. Lees elke dag de Koran (ook al is het maar een beetje) en spreek met jezelf af om geen dagen over te slaan. Op deze manier heb je een houvast, en creëer je een gewoonte. Een gewoonte die je In shaa Allah zelfs vast kan houden als deze maand voorbij is.
  1. Bid Taraweeh thuis

Met pijn in ons hart moeten we dit jaar vaststellen dat wij geen taraweeh in de moskee kunnen bidden. Om de verspreiding van het corona virus tegen te gaan, zijn bijna alle moskeeën gesloten. Maar niet getreurd, alhamdulillah kunnen we dit gebed ook thuis bidden. Je kan het alleen bidden of met het hele gezin. Je kan hetgeen reciteren wat je kent of je kan de Koran erbij pakken om eruit te lezen. Probeer, waar mogelijk, zoveel mogelijk samen te bidden. Heb je oudere kinderen? Laat deze ook een paar rakaat meebidden. Motiveer elkaar en sta voor elkaar klaar.
  1. Plannen

Zet eens op papier wat je deze maand wil bereiken. Maak de doelen realistisch, zodat ze vol te houden zijn. Wissel deze doelen met elkaar uit, zodat je elkaar kan motiveren als het eens tegenzit. Wees niet te streng voor jezelf. Liever een kleine gewoonte die je vol kan houden, dan te veel hooi op je vork nemen waardoor je het na een paar dagen alweer opgeeft.
  1. Bedenk een (voorspelbaar) dagritme als de kinderen thuis zijn

Kinderen zitten deze Ramadan thuis. Voor sommigen kan dit even wennen zijn, waardoor ook eventueel bijslapen overdag lastig is. Veel kinderen hebben baat bij een vast dagritme, zodat ze weten waar ze aan toe zijn. Op school doen ze dit bijvoorbeeld ook. Wat je bijvoorbeeld nu al kan doen is de kinderen laten wennen met een stilte (half)uurtje. Een stilte uurtje houdt in dat elk kind rustig in zijn/haar kamer moet spelen. De meeste kinderen blijken dit zelfs heerlijk te vinden. Ze mogen dan rustig aan de slag in hun eigen vertrouwde omgeving. Even lekker knutselen, tekenen, noem maar op. Dit is een mooi momentje van rust voor zowel de ouder als het kind. Beiden kunnen dan even opladen. En jij kan dan mooi jouw stukje uit de Koran lezen op dat moment. Alleen vinden sommige kinderen het eerst wat moeilijk vol te houden, bouw het daarom rustig op. Probeer wel een klokje te gebruiken waar ze op kunnen zien hoe lang ze nog in hun kamer moeten blijven. Dan lopen ze niet steeds naar buiten om te vragen of ze al klaar zijn en kunnen ze het zelf bijhouden. Heb jij tips om optimaal gebruik te maken van deze prachtige maand? Deel ze met ons. Plaats jouw tip in de comments.

Speciaal voor de Ramadan

We hebben een rijk assortiment aan verschillende dadels deze Ramadan in onze webshop. Neem eens een kijkje in onze webshop www.siha.nl en sta versteld van de verschillende smaken die er zijn. Elke soort dadel heeft namelijk een andere smaak, verwen je smaakpapillen deze Ramadan met dit gezonde vruchtje.
Reacties
Categorieën