Hijama
buro@succesvol-ondernemen.nl
Hijama
10/11/2019
1 min
2

Is cupping gevaarlijk?

10/11/2019
1 min
2

Is cupping gevaarlijk?

Een eerste cupping behandeling is voor iedereen spannend. Wij krijgen vaak de vraag of het pijn doet. Een enkeling zal zich ook de vraag stellen of het gevaarlijk is. Ons antwoord: ‘Pijn doet het niet echt, maar Hijama KAN levensgevaarlijk zijn.’ Binnen Hijama Kliniek Amsterdam hanteren wij strenge hygiëne en veiligheidseisen. Wij werken met materialen die wij eenmalig gebruiken, m.a.w. wij gooien alles weg na een behandeling. Ook de behandeltafels worden na de behandeling gereinigd met een speciaal schoonmaakmiddel, wat bacteriën en virussen doodt. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM strikt op, om ervoor te zorgen dat er geen kruisbesmetting kan plaatsvinden.

Kruisbesmetting

Kruisbesmetting is het risico dat je loopt wanneer iemand zonder gedegen kennis en veiligheidsmaatregelen Hijama bij jou uitvoert. Tijdens een Hijama behandeling werk je als therapeut met bloed. Bloed is een transportmiddel voor veel infectieziektes. Wanneer een gezonde cliënt in aanraking komt met geïnfecteerd bloed, kan deze hierdoor ziek worden. Wanneer een therapeut zich aan strenge hygiëne-eisen houdt dan is de kans op kruisbesmetting nihil. Binnen onze praktijk zien wij hier streng op toe, dit is een van de belangrijkste eisen waar een Hijama behandeling aan moet voldoen wil je dat deze veilig is. Is Cupping Gevaarlijk

Contra-indicaties

Naast onze hygiëne-eisen hebben wij ook een lijst aan contra-indicaties, dat zijn situaties waarin het gevaarlijk is voor de gezondheid om een Hijama behandeling te ondergaan. Enkele contra-indicaties zijn: het gebruik van bloedverdunners, zwangerschap, het hebben van kanker etc. Mocht je een van deze contra-indicaties hebben dan kunnen wij jou helaas niet behandelen. Wij willen absoluut geen risico’s nemen, alles met het oog op jouw gezondheid en welzijn.

Prachtige therapie

Hijama is een prachtige therapie waar afvalstoffen en afgebroken (dode) rode bloedcellen uit het lichaam worden verwijderd. Bij deze behandeling wordt er niets in het lichaam gestopt, er wordt enkel iets uit verwijderd. Mits je geen contra-indicatie hebt, wordt je door Hijama niet zieker, integendeel je zult zien dat je je steeds beter zult voelen. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd waardoor het lichaam weer in balans komt en beter kan functioneren. In principe kun je stellen dat wet-cupping/Hijama niet gevaarlijk is, wanneer je behandeld wordt door een therapeut met verstand van zaken, die professioneel werkt en jouw gezondheid op nummer een zet. Zorg ervoor dat je altijd behandeld wordt door een professionele therapeut die zich houdt aan de veiligheidseisen.
Reacties
Categorieën