Gezondheid
buro@succesvol-ondernemen.nl
Gezondheid
09/27/2019
2 min
0

Tips om beter te slapen

09/27/2019
2 min
0

Tips om beter te slapen, Slaap je gezond!

Wist jij dat Nederlanders over het algemeen genoeg uren slapen? Helaas hoeft kwantiteit niet altijd te betekenen dat de kwaliteit ook goed is. Uit het slaaponderzoek van de hersenstichting, Trimbos-instituut en Ikea blijkt dat 63% van de Nederlanders niet tevreden is over zijn slaapkwaliteit. Dat is meer dan de helft van de mensen in dit land. Bij ons in de kliniek zien we regelmatig mensen die niet tevreden zijn over hun slaapkwaliteit. Wij zien dat het mensen in hun dagelijks leven volledig kan ontregelen, laat staan de psychische problemen waar mensen mee te kampen hebben door hun kwalitatief slechte slaap. Het goede nieuws is dat er wel iets aan te doen is. Goede Nachtrust

» Tips om beter te slapen:

Tip 1

Neem je beeldscherm niet mee naar bed. Hoe gek het ook klinkt, het blauwe licht van je beeldscherm kan je wakker houden. Het onderdrukt de aanmaak van het stofje ‘melatonine’. Melatonine is een hormoon wat ervoor zorgt dat je slaperig wordt. Je biologische klok raakt van slag waardoor je niet meer goed in slaap kan vallen, en het kan er zelfs voor zorgen dat je vaak wakker wordt. Probeer ongeveer een uur voor het slapen gaan niet meer op je beeldscherm scherm te kijken.

Tip 2

Drink geen cafeïne voor het slapen gaan. Dit punt klinkt misschien voor velen vanzelfsprekend, ondanks dat drinkt 66% van de Nederlanders cafeïne voor het slapen gaan. Ook de stof cafeïne kan ervoor zorgen dat je ‘s avonds moeizaam in slaap komt.

Tip 3

Zorg voor routine in je slaap en waak ritme. Elke dag wakker worden en slapen rond hetzelfde tijdstip kan een wereld van verschil betekenen voor je slaapkwaliteit. Dit geldt ook voor de weekenden.

Tip 4

Doe iets waardoor je tot rust komt voor het slapen gaan. Lees een boekje, drink een kopje lavendelthee. Investeer in een goede diffuser waar je wat ontspannende olie (lavendel) in druppelt. Lig je wakker omdat je veel aan je hoofd hebt? Probeer dan het een en ander van je af te schrijven voor je naar bed gaat, en spreek met jezelf af dat je de volgende dag hiermee verder gaat.

Tip 5

Maak je lichaam moe door overdag lekker veel te bewegen. Wandelen of fietsen zijn goede activiteiten om overdag te ondernemen. Ga bijvoorbeeld lopend of fietsend ergens naartoe.

Tip 6

Doe Hijama, velen ervaren na een hijama behandeling totale ontspanning en geven aan ’s nachts beter te slapen. Het belang van kwalitatief goede slaap wordt vaak onderschat. We vinden het vervelend dat we slecht slapen, maar doen er vaak niet veel mee. Vaak weten we ook niet waar we moeten beginnen. Een goede slaap kan bijdragen aan je mentale gezondheid. Slecht slapen kan de kans op aandoeningen zoals depressie en dementie vergroten.
Reacties
Categorieën