Gezondheid
buro@succesvol-ondernemen.nl
Gezondheid
05/15/2020
3 min
0

4 belangrijke adviezen tegen vermoeidheid

05/15/2020
3 min
0
Zij vertelde mij dat wanneer haar wekker ging ze zich nog zwaar vermoeid voelde. Enkel op karakter wist zij zichzelf uit bed te loodsen, haar lichaam voelde zwaar en loom aan en met haar hoofd was zij er ook niet helemaal bij. Zij vroeg mij hoe dit kon en wat zij ertegen kon doen. Ze ging een traject van 4 behandelingen in en gaandeweg werden haar klachten steeds minder. Je zag haar echt opbloeien tijdens het proces, geweldig om te zien. Lees hieronder enkele tips die zij kreeg en goed opvolgde. Leefstijlverandering en Hijama is de sleutel om van je klachten af te komen. Hijama activeert het lichaam om weer in balans te komen en ondertussen leer jij jezelf nieuwe, gezonde patronen aan tijdens het traject die je volgt bij ons in de Hijama Kliniek. Vermoeidheid kan erg vervelend en belemmerend zijn. Het kan je dagelijkse bezigheden in de weg zitten. Je kan het gevoel krijgen dat je onvoldoende presteert op het gebied van werk, kinderen en bijvoorbeeld het huishouden. Vermoeidheid kan vele oorzaken hebben. Wanneer je structureel vermoeid bent is het altijd belangrijk een dokter te raadplegen. Helaas weet soms de dokter ook niet goed wat de oorzaak is van de vermoeidheid, dan kunnen deze tips jou misschien wel helpen.

  1. Slaap voldoende

  Misschien is het een open deur maar voldoende slaap is erg belangrijk als je vermoeidheid wil voorkomen. Met voldoende slaap bedoelen wij kwalitatief goede slaap en gedurende de nacht. Allah heeft jou zo gecreerd dat je ’s nachts hoort te slapen en overdag wakker bent, in huidige termen noemen wij dat de biologische klok, in de qur’an lees je het volgende terug.
“En Hij is Degene Die de nacht als een kledingstuk voor jullie heeft gemaakt en de slaap om uit te rusten. En Hij heeft de dag gemaakt om wakker te zijn (om te werken).” (Soerat al-Foerqaan: 47) “Hebben zij niet gezien dat Wij de nacht voor hen hebben gemaakt om erin uit te rusten en de dag om licht te geven? Voorwaar, daarin zijn zeker Tekenen voor een volk dat gelooft.” (Soerat an-Naml: 86) “En Wij hebben voor jullie slaap gemaakt, als rust. En Wij hebben de nacht als een bedekking gemaakt. En Wij hebben de dag gemaakt om levensonderhoud te zoeken.” (Soerat an-Naba’: 9-11)
    Probeer jezelf mentaal voor te bereiden op het naar bed gaan en tref de nodige voorbereidingen. Drink bijvoorbeeld geen koffie meer voor het slapen gaan. Ook het vermijden van schermtijd voor je naar bed gaat kan goed helpen om sneller in slaap te vallen en beter door te slapen. Wil je meer tips om lekker te kunnen slapen? Lees dan ook eens deze blog. Heb je alles al geprobeerd en komt het er maar niet van? Probeer dan ook eens Hijama voor een betere nachtrust.
  1. Nuttig een gebalanceerd dieet

  Tegenwoordig is het zo dat men te weinig groenten en fruit nuttigt. Snel en makkelijk voedsel is erg toegankelijk voor ons en omdat we zo druk zijn maken we hier maar al te graag gebruik van. Helaas is dit voedsel vaak bewerkt en zitten er maar weinig voedingsstoffen in. We worden dus wel dikker, maar eigenlijk heeft ons lichaam honger. Misschien klinkt het een beetje vreemd, maar als ons lichaam essentiële voedingsstoffen misloopt dan schreeuwt het om iets dat het niet krijgt. Een logisch gevolg hiervan is vermoeidheid. Onze energie raakt veel sneller op. We laden onze batterij simpel gezegd niet volledig op. Probeer je bewust te zijn van je eetpatroon en probeer gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen. Je zal merken dat dit een enorme impact heeft op jouw energie. Het kan zo zijn dat je niet goed weet waar je moet beginnen. Je bent niet de enige vandaar ons nieuw Sap jezelf gezond programma. Klik hier voor meer informatie.
  1. Sporten

  Van sporten word je toch juist moe? Nee hoor, voldoende sporten zorgt juist voor een echte energie boost! Ons lichaam is gemaakt om te bewegen en door onze moderne leefstijl hebben wij een gebrek aan beweging. We hoeven niet kilometers te lopen om onszelf van voedsel of water te voorzien, ook hoeven wij niet dagelijks zwaar werk te verrichten op het land. Bewegen is in onze tijd een bewuste keuze. Sporten/bewegen zorgt er ook voor dat je je gelukkiger voelt. Het zorgt voor een toename van het stofje endorfine. Endorfine kan op een natuurlijke manier een bijdrage leveren aan je humeur en energie. Een goede nachtrust kan tevens het gevolg zijn van voldoende bewegen, een vicieuze cirkel als het ware.
  1. Probeer stress te verminderen

  Ongezonde stress is niet goed voor ons, dat weten we meestal wel. Stress kan er ook voor zorgen dat je niet goed slaapt. Omdat je een teveel hebt aan stresshormonen heeft dit allemaal vervelende uitwerkingen op het lichaam. Je slaapt minder goed, maar ook je weerstand gaat omlaag. Iets dat we in deze tijd niet goed kunnen gebruiken. Wanneer je veel last hebt van stress is het belangrijk bewust te zijn van de oorzaken. Reflecteer, en handel op basis van jouw reflecties. Probeer in deze zoektocht jouw band met de Koran en dus met Allah centraal te stellen.
“(Zij zijn) degenen die gelovigen zijn en wiens harten tot rust komen door het gedenken van Allah. Weet: door het gedenken van Allah komen de harten tot rust.” (Soerat ar-Racd: 28)
  Wist je dat Hijama ook een goed effect heeft op de aanwezige stresshormonen in het lichaam?   Palmpollen geven jouw lichaam een energieboost, wil je weten wat dat is kijk dan hier .   Boek snel en gemakkelijk online een afspraak in via www.hijamakliniek.nl   Heb jij nog tips voor anderen om vermoeidheid te verminderen? Deel het met ons!
Reacties
Categorieën