Voeding
buro@succesvol-ondernemen.nl
Voeding
09/25/2019
1 min
0

Wat is gezonde voeding?

09/25/2019
1 min
0

Wat is gezonde voeding?

Iedereen denkt er wel over na. Eet ik wel gezond genoeg? Zorg ik wel goed voor mijn lichaam?

Alleen hier rijst de vraag: ‘wat is gezonde voeding eigenlijk?’ Je ziet met alle diëten die tegenwoordig de revue passeren dat iedereen een andere opvatting over gezonde voeding heeft.

Denk aan Paleo, keto, schijf van vijf, vegan, noem maar op. De één vindt zichzelf gezond wanneer deze twee keer per dag volkoren producten uit, terwijl de ander aangeeft dat je dit moet verminderen/vermijden en juist het aandeel groenten en eiwitten moet vermeerderen. Best verwarrend allemaal.

In principe kun je stellen dat gezonde voeding zo min mogelijk bewerkt dient te zijn, en een korte of liever geen ingrediëntenlijst moet hebben. Liever niets uit pakjes en zakjes, maar zelf met verse producten koken. En dat hoeft niet moeilijk te zijn, sterker nog je zult er steeds handiger in worden.

Gezonde Voeding Informatie

Het mooie aan dit tijdperk

Het mooie aan dit tijdperk is dat je op internet honderden food blogs kunt vinden, boordevol lekkere recepten. Je kunt zelf je traktaties maken, je eigen sausjes, maar ook je eigen broodbeleg. Het kost iets meer tijd en moeite, maar het is het wel waard. Investeer in je gezondheid, hierdoor krijg je meer energie en zul je meer van je leven genieten.

Wanneer je dagelijks ongezond, geraffineerd en bewerkt voedsel eet, kan je ervan uitgaan dat dit uiteindelijk zijn weerslag zal hebben op je gezondheid.

Het is eigenlijk heel erg simpel:

Een auto heeft benzine nodig om te kunnen rijden, wanneer de tank gevuld wordt met water zal deze niet meer kunnen rijden. De voedingsstoffen die wij opnemen uit gezonde voeding kan je zien als benzine en ons lichaam is de auto. Zorg goed voor je lichaam je hebt er maar één en je moet er je hele leven mee doen.

90/10 regel

Tot slot zorg ervoor dat je de 90/10 regel hanteert. De 90/10 regel houdt in dat het aandeel gezonde voeding 90% is en ongezonde voeding 10%. Je hoeft natuurlijk niet te streng te zijn voor jezelf, het belangrijkste is dat je het volhoudt. Het moet een leefstijl worden en geen tijdelijk dieet.

Reacties
Categorieën