Voeding
buro@succesvol-ondernemen.nl
Voeding
09/30/2019
2 min
0

Tips voor plannen van maaltijden

09/30/2019
2 min
0

Tips voor plannen van maaltijden. Plannen, plannen en plannen!

Wat zullen we vandaag gaan eten? Leuke vraag hoor, maar als je dit 7 dagen in de week hoort en moet gaan bedenken kan het erg frustrerend zijn. Om een gezond voedingspatroon en leefstijl aan te houden is het belangrijk je maaltijden te plannen. Ga even een uurtje zitten en zoek wat recepten op die je graag wilt koken deze week. Maak vervolgens een boodschappenlijstje en haal deze spullen in huis. Je kan ervoor kiezen om meteen al voor de hele week boodschappen te doen. Heb je helemaal geen ervaring met vers koken, omdat je altijd uit pakjes hebt gekookt, probeer dan 1 of 2 keer per week nieuwe recepten uit. Zo ontdek je precies wat jij lekker vindt en neem je niet te veel hooi op je vork. Wanneer je wel van koken houdt, maar het aandeel groentes in je maaltijd wilt vermeerderen dan kan je dit doen. Koop groentes van het seizoen en ga ermee experimenteren, koop iets wat je normaal niet zou nemen. Herontdek groentes en hun smaken, zoals je weet staat het internet vol met recepten maak gebruik van de kennis die er al is. Maaltijden Plannen Waarom groentes van het seizoen? Deze zijn goedkoper en beter voor het milieu en ik wil altijd geloven dat ze ook beter zijn voor jouw gezondheid aangezien ze voor dat specifieke seizoen zijn gemaakt. Hier kan je zien welke groenten en fruitsoorten van het seizoen zijn.

Hieronder volgen een aantal voordelen van het plannen van je boodschappen.

  1. Het draagt bij aan gecontroleerd snoepen;
je hebt alles al in huis en hoeft niet meer met een hongerig gevoel de supermarkt in. Hierdoor pak je minder snel iets ongezonds.
  1. Je bespaart geld;
je hebt alles gepland voor de week, dus je haalt alleen wat je echt nodig hebt. Hierdoor vergeet je minder snel dat je nog iets achterin de koelkast hebt liggen.
  1. Je bespaart tijd;
Je hebt een boodschappenlijst, hierdoor weet je precies wat je nodig hebt uit de supermarkt en gaat doelgericht te werk. En je bent geen tijd meer kwijt aan het nadenken over de maaltijd van de dag.
  1. Minder stress! Eet ik eigenlijk wel gezond genoeg? Eten mijn kinderen eigenlijk wel voldoende groenten? Zit er genoeg afwisseling in de maaltijden die ik kook? Veel mensen stellen zichzelf regelmatig deze vragen. Als jij van tevoren genoeg aandacht besteedt aan welke maaltijden jij wilt koken ben je je ook bewuster van de hoeveelheid groenten die je binnenkrijgt. Bovendien ga je minder snel voor een ‘vlugge hap’ als jouw koelkast van tevoren al gevuld is.
Ben jij iemand die je maaltijden plant? Haal jij van tevoren al je boodschappen in huis? Deel je ervaring/tips en eventuele weekmenu’s in de comments. Inspireer ons en inspireer anderen!
Reacties
Categorieën